Preskočiť na hlavný obsah

Recenzia: knihy

Je tu môj prvý článok na blogu, nový začiatok, nové nápady... Rozhodla som sa založiť si blog a podeliť sa s Vami o veci, ktoré ma bavia. Dnes Vám napíšem pár riadkov o dvoch knihách, ktoré sú  určené pre ženskú časť čitateľov.
                                                  
                        Jojo Moyesová - Predtým ako som ťa poznala
Kniha, ktorá prišla na trh pred štyrmi rokmi a stala sa bestselerrom. Je to príbeh o dvoch mladých ľuďoch, ktorých živvoty boli úplne rozlišné : 


Lou Clarková vie všeličo. Vie, že jej otec si ťažko hľadá prácu, vie, koľko krokov treba prejsť od autobusovej zastávky k rodičovskému domu. Vie, že sa jej páči práca v bistre, a vie, že možno neľúbi svojho priateľa Patricka, oduševneného športovca. Zato nevie nič o klasickej hudbe, nevie, že príde o miesto, a keby tušila, čo ju čaká, asi by prišla o rozum.
Will Traynor vie, že po dopravnej nehode stratil chuť do života. Vie, čím bol kedysi, vie, že všetko sa mu teraz zdá malé a neradostné, a veľmi presne vie, ako s tým skoncovať. Zato nevie, že Lou mu vtrhne do života ako farebná búrka.

 A ani jeden z nich nevie, že jeden druhého navzájom navždy zmenia.

Kniha má voľné pokračovanie. O osude hlavných hrdinov autorka napísala knihu Čo bolo potom

Na nákup odporúčam kníhkupectvo Litera, overené zákaznikmi, s 3. najlepšou cenovou ponukou. 



























                                     Lucia Súkeníková - Moje skvelé jedlo
Druhá kniha od slovenskej autorky, je z iného súdka. Skvelé tradičné recepty sú späť úplne novým spôsobom. V receptoch je skombinované tradičné s netradičným a vznikajú nové kombinácie chutí a receptov. Autorka používa bežne dostupné suroviny.Medzi jedlami, ktoré doma varí svojim deťom nájdete také fantastické pochúťky, akými sú napríklad ovsená kokosová kaša s opečeným banánom a s domácim arašidovým maslom, makovo-limetkové lievance, jablkové čatní, domáci kváskový ražno-pšeničný chlieb či hokkaido polievka s kokosovým mliekom, alebo jemná kuracia paštéta s jablkami, brandy a s rozmarínom.Na nákup tejto knihy odporúčam kníhkupectvo Litera s najlepšou cenovou ponukou.


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Syrovo - šunkové slimáčiky

  Priznám sa, piekla som. Po tak strašne dlhej dobe a je to skvelý pocit. Rozhodla som sa teda, že Vám to zdokumentujem. Pripravila som si pizzové slimáčiky.   Budeme potrebovať: - lístkové cesto (ja som pužila bezlepkové) - syrokrém                - kečup                      -syr                           -šunka                      -vajce                          Cesto si rozvaľkáme a potrieme ho syrokrémom a kečupom. Poukladáme naň šunku a nastrúhame syr. Potom cesto zrolujeme a nakrájame. Slimáčiky potrieme rozšľahaným ...

Ski Zábava Hruštín

Zatiaľ čo východniari si užívajú jarné prázdniny, my na strednom Slovensku už naplno zarezávame do školy. Topí sa sneh a dni sa predlžujú - prichádza jar. Ja som si tie moje jarné prázdniny takisto užila do sýtosti na lyžovačke v Hruštíne. Ak sa chcete dozvedieť viac čítajte ďalej. V jeden pochmúrny a zamračený deň, v stredu sme sa pobalili a vybrali sme sa na  Oravu do Hruštína, konkrétne do lyžiarskeho strediska Ski Zábava. Toto malé oravské stredisko si ma získalo hneď po príchode. Nádherné prostredie v srdci prírody s novopostaveným hotelom a drevenicami si získa každého z nás. Nemôžme zabudnúť ani na Kolibu u Kuba, ktorá nám počas celej lyžovačky ponúkala skvelú kuchyňu tradičných aj menej tradičných slovenských jedál. Len čo sme zaparkovali vrhli sme sa na svah. Vyšlo Slnko a my sme sa nemohli dočkať prvých oblúkov na prírodnom snehu. K dispozícii sme mali jeden dvojkotvový vlek a taktiež  pomalší vlek vhodný pre menšie deti a začiatočníkov. Na vrchu na Nás ča...